Soudal stapt mee in BENOvatie project van de Vlaamse Overheid

De Vlaamse Overheid, onder leiding van Vlaams Minister van Energie Bart Tommelein, en 14 toonaangevende bedrijven ondertekenden het BENOvatie-pact. Tegen 2050 moet elke bestaande woning in Vlaanderen even energiezuinig zijn als een energetisch performante nieuwbouwwoning van vandaag. Om dit te bereiken, moeten we vanaf nu met z'n allen anders gaan denken over onze woningen en onze manier van renoveren. We moeten 'BENOveren': BEter reNOveren dan gebruikelijk is.

Soudal BENOveren
Soudal BENOveren
Unieke samenwerking
In oktober 2016 introduceerde de Vlaamse Overheid de term BENOveren via o.a. het campagnebeeld 'Ik BENOveer', de brochure 'BENOveren: wat, waarom en hoe?', advertenties, samenwerking met lokale tv-zenders, deelname aan beurzen, persberichtgeving … Met de lancering van de infosite mijnBENOvatie.be, start de sensibiliserende campagne voor het grote publiek. Tijdens een persconferentie op de eerste dag van Batibouw zal, in aanwezigheid van Minister Tommelein, de infosite mijnBENOvatie.be gelanceerd worden. www.mijnBENOvatie.be is het resultaat van een ongeziene samenwerking tussen maar liefst 14 marktleiders uit de Belgische bouwsector die de handen in elkaar sloegen om de 'Ik BENOveer'-campagne van de Vlaamse Overheid te ondersteunen. Deze partners zijn Axa Bank, Deceuninck, Eternit, Gyproc, ISOVER, Niko, Recticel Insulation, Renson, Saint-Gobain Building Glass, Velux, Viessmann, VMZINC, Wienerberger en Soudal.

Soudal als BENOvatie-voorloper
Als één van de 14 BENOvatie-voorlopers beschikt Soudal, de expert inzake luchtdichtheid, over een uitgebreid assortiment producten die stuk voor stuk een gepaste oplossing bieden voor een goede en duurzame luchtdichtheid van de bouwschil. Een goede luchtdichtheid is bovendien nog steeds een van de goedkoopste manieren om het E-peil te doen dalen. Soudatight, de nieuwste uitbreiding van het assortiment luchtdicht bouwen, is een vloeibaar membraan dat als een coating op verschillende ondergronden kan aangebracht worden. Het resultaat is een elastisch luchtdicht membraan, dat perfect de vormen van de ondergrond aanneemt.

Soudal BENOveren

Soudal BENOverenSoudal BENOveren