Soudal N.V. is een vooraanstaand fabrikant van silicone, lijm, PU schuim en vele andere producten voor bouw, industrie en Doe-Het-Zelf met hoofdzetel in Turnhout. Vestigingen in 35 landen waarborgen een optimale technische en logistieke dienstverlening. Op deze site vindt U nieuwigheden, producten en wetenswaardigheden van de Soudal groep wereldwijd.

Soudal sponsor Lotto Belisol

Soudal zet vaste voet aan de grond in Australië

SOUDAL heeft recentelijk een meerderheidsparticipatie genomen in haar distributeur voor Australië, SOUDIS AUSTRALIA, mét optie tot volledige overname. SOUDIS is in Australië actief als exclusieve distributeur van SOUDAL in zowel het Professionele kanaal als in Retail. Soudal Australia
Dankzij deze meerderheidsparticipatie wil Soudal zijn positie in Australië verder uitbouwen. Met een bevolkingsaantal van 23 miljoen inwoners biedt Australië overigens enorme mogelijkheden voor groei in de komende jaren. De overname van SOUDIS is een verdere stap in de ambitie van SOUDAL om wereldwijd aanwezig te zijn.

Bij de transactie wordt het voltallige personeelsbestand en de kantoren met magazijn overgenomen. SOUDIS zal worden omgedoopt tot SOUDAL PTL LTD, waarmee dit het 44ste SOUDAL filiaal wordt wereldwijd.

Lees meer in het persbericht.

Soudal ook in 2014 co-sponsor Lotto Belisol wielerploeg

Lotto Belisol en Soudal slaan opnieuw de handen in elkaar! Na een succesvolle samenwerking tijdens de Tour de France 2013, zetten beide partijen hun partnership voort en wordt Soudal in 2014 co-sponsor van Lotto Belisol.

Op die manier wordt Soudal één van de structurele partners van de Lotto Belisol wielerploeg, naast beide hoofdsponsors en fietsenleverancier Ridley Bikes.
Samen met de andere partners wil Soudal het Belgische team de mogelijkheid geven om op het internationale wielertoneel zijn ambities waar te maken.

Het SOUDAL logo zal achteraan op de broek en bovenaan de borst vande Lotto Belisol renners zichtbaar zijn.

Soudal co-sponsor Lotto Belisol

Voortbouwend op de samenwerking tijdens de Tour de France in 2013 en de sponsoring in het veldrijden met de gekende Soudal Classics, zet Soudal de volgende stap in het wegwielrennen door één van de structurele partners van Lotto Belisol te worden.

Soudal innoveert en verrast met oersterke T-REX® !

Met de lancering van de T-REX® brengt Soudal het beste van de Oertijd naar het heden : revolutionaire oerdegelijke montagelijmen, versterkt met extra vezels! Deze zorgen voor een snelle krachtopbouw en hoge eindsterkte. Boren, schroeven of spijkeren behoren voorgoed tot het verleden!
Het nieuwe assortiment bevat 3 producten, gaande van een lijm die ideaal is om decoratieve elementen te bevestigen tot een lijm om extra zware lasten te monteren. Deze 3 zijn één voor één zeer ecologisch en hebben elk hun eigen specialiteit:

T-Rex Montage Super
Ideaal voor decoratieve toepassingen binnenshuis

T-Rex Montage Direct Vast
Dé allerhoogste aanvangs-hechting beschikbaar op de markt: 300kg/m²!!

T-Rex Montage Transparent
100% transparant na droging

Website T-Rex Montage

CE-markering voor bouwproducten

Met ingang van 1 juli 2013 is de EU Construction Products Regulation (CPR) in werking getreden. CE-markering voor vele bouwmaterialen is van kracht in alle lidstaten van de Europese Economische Ruimte (EER) met inbegrip van Zwitserland en Turkije.
 
Voor mastieken geldt een co-existentieperiode van 1 jaar (tot 1 juli 2014).
 
Onder de CPR moet elk product dat op de markt gezet wordt, voorzien zijn van een Prestatieverklaring.
 
Soudal, als fabrikant, zal de nodige Soudal producten voorzien van de correcte CE-markering en de Prestatieverklaring opstellen, digitaal of op papier, in de taal waar het product op de markt wordt aangeboden.
 
De komende tijd zullen steeds meer Prestatieverklaringen van onze CE-gemarkeerde producten op de website geplaatst worden. Deze zijn dan te downloaden van de betreffende productpagina's.
 
 

Soudal neemt TKK over, marktleider in Zuidoost-Europa

Belangrijkste acquisitie ooit voor Soudal
Soudal TKK

Soudal is fier de overname aan te kondigen van TKK Srpenica, de grootste onafhankelijke producent van PU schuim, voegkitten en beton additieven in Zuidoost-Europa.

TKK ligt in Srpenica in de Republiek Slovenië, stelt meer dan 200 medewerkers te werk en wordt verwacht een omzet van 50 miljoen € te realiseren in 2013.

TKK werd opgericht in 1947 en heeft een zeer sterke positie verworven in de Balkan waar het bedrijf duidelijk marktleider is en het merk TKK een uitstekende reputatie opgebouwd heeft. TKK is bovendien zeer succesvol in export en realiseert wereldwijd meer dan 90% van zijn omzet. Dit weerspiegelt zich in een indrukwekkende groei de laatste jaren. De productie-eenheid in Srpenica stelt 110 mensen te werk en produceert het merendeel van de TKK portfolio. Soudal heeft uitdrukkelijk laten weten verder te willen investeren in verdere ontwikkelingen in deze plant.

Soudal TKK

TKK zal werken als een onafhankelijk filiaal van Soudal en het actueel management blijft aan het roer van de firma staan.

Read more...

Genius Gun: nieuw geniaal PU-schuim systeem

Een wereldprimeur in de markt van de PU schuimen … gewoonweg geniaal!

Soudal Genius Gun Regelmatige gebruikers van handschuim ondervinden vaak ongemakken zoals het tegelijkertijd moeten vasthouden van de bus en het bedienen van de adapter, de moeilijke dosering van het schuim en vooral de beperkte houdbaarheid van het schuim nadat de bus geopend is.
 
Als bedrijf dat innovatie hoog in het vaandel draagt en steeds oor heeft voor de noden in de markt, heeft Soudal de voorbije 2 jaar ijverig gewerkt aan een oplossing. En het resultaat mag er wezen; de GENIUS GUN ®… het handigste systeem voor het gebruik van manueel PU schuim is een waarheid.
 
Genius Gun is een gloednieuwe gepatenteerde spuitkop die toelaat het PU schuim exact te doseren. Bovendien ligt deze ergonomische handgreep perfect in de hand waardoor de bus met 1 hand bediend kan worden. Tenslotte laat het ingebouwde sluitsysteem toe om de bus na gebruik af te sluiten en ze tot 6 weken later te hergebruiken.
 
Soudal Genius Gun
Kortom, Genius Gun
 • ligt perfect in de hand
 • is exact te doseren
 • is eenvoudig hersluitbaar
Genius Gun, gewoonweg geniaal!
 
 
Verkrijgbaar voor zowel de professionele vakman als de doe-het-zelver.

Lees meer over de Genius Gun

Genius Gun website en demo video
 

Jürgen Roelandts klust met Soudal

Jürgen Roelandts klust met Soudal

Jürgen Roelandts toont zich niet alleen behendig op de fiets, maar ook naast het wielerparcours blijkt hij een handige klusser te zijn.

Jürgen, afkomstig uit Peutie, heeft recentelijk een huis gekocht in Diegem. Dat is reeds verregaand gerenoveerd, maar voor de verdere afwerking wil Jürgen zelf ook wel de handen uit de mouwen steken. Voor de finishing touch in de badkamer wil Jürgen gebruik maken van Soudal siliconen die ongevoelig zijn voor schimmel. Ook de Genius Gun® vond hij uiterst handig in gebruik. Het feit dat deze Soudal PU schuim bus perfect in de hand ligt én hersluitbaar is, stelde hij bijzonder op prijs. Wij wensen Jürgen alvast veel Soudal klusplezier!

Nieuwsbrief maart 2014

Soudal verstuurt regelmatig een digitale nieuwsbrief naar klanten en geïnteresseerden. Hieronder ziet u de recent verschenen nieuwsbrieven:
 
 
Als u ook op de hoogte wilt blijven van het nieuws van Soudal en ontwikkelingen in de markt, meld u dan hier aan voor de nieuwsbrief.

Genius Gun is de beste innovatie

 
Op de beurs DIY & Homing 2013 te Kortrijk werd het Genius Gun systeem verkozen door de vakjury als Star in the Box.
 
Dit platform stelt producenten in staat om hun nieuwigheden voor te stellen aan het grote publiek en hierbij extra in de verf te zetten.
 
De verkiezing door de vakjury is dan ook een extra stimulans voor Soudal om verder te gaan met innoveren en verbeteren van de producten.

Soudal stapt succesvol over op SAP

Soudal stapt over op SAP als geïntegreerd besturingssysteem


 
Het startschot werd reeds 4 jaar geleden gegeven, maar in januari 2010 begon het pas echt met de project voorbereidingen en de business blueprint. Na dit traject van 3 jaren voorbereiding is SOUDAL dan begin dit jaar met SAP als nieuwe ERP-pakket van start gegaan.

De officiële go-live dateert reeds van 2 januari '13 en intussen hebben de SOUDAL medewerkers het nieuwe systeem in de vingers. In eerste fase werden naast het hoofdkantoor in Turnhout, ook de filialen in Nederland, UK en Oostenrijk op SAP gezet. In de komende jaren worden geleidelijk aan alle 37 filialen en 11 productie- eenheden op dit systeem gezet.

SAP als geïntegreerd informatie- en besturingssysteem biedt dan ook alle voordelen waarin bedrijfsmatige processen kunnen worden vastgelegd en beheerd. SOUDAL kan voortaan efficiënt zijn productie- en distributie-processen in verschillende landen op elkaar afstemmen. Dankzij de onderlinge uitwisseling van gegevens in een volledig geïntegreerd systeem, kan SOUDAL beter en daadkrachtiger optreden in de groeiende markt waarin het bedrijf actief is. Evolutie en verbetering staan meer dan eens centraal bij SOUDAL.

Soudal Window System: website

Luchtdichte raamaansluitingen? Roep koudebruggen een halt toe!
Aanzienlijke verlaging van het E-peil? SWS biedt uitkomst!

De nieuwe SWS website geeft voor de professional (maar ook voor de particulier) via uitgebreide beschrijvingen en foto's veel informatie over

 • De Europese eisen omtrent energiezuinig bouwen (E-peil en K-peil)
 • De invloed van raamaansluitingen op deze normen qua luchtdichtheid en bouwknopen (koudebruggen)
 • Soudal Window System als officieel geteste professionele oplossing voor raamaansluitingen
 • Handleiding voor de installatie van ramen met het Soudal Window System
 • De producten van het Soudal Window System voor zowel de installatie van het schrijnwerk als de afwerking van de SWS-installatie
 • Downloads: inbouwdetails, bestekteksten, technische fiches, folders, certificaten en testrapporten
 • Demofim
 • SWS realisaties/referenties

Soudal Window System.
Het professionele venster-'aansluitsysteem'.
SWS is een combinatie van meerdere producten die de afdichting verzorgen tussen schrijnwerk en metselwerk.


Ga naar de SWS Website

Sitemap

Klik hier voor de Sitemap.