Soudal N.V. is een vooraanstaand fabrikant van silicone, lijm, PU schuim en vele andere producten voor bouw, industrie en Doe-Het-Zelf met hoofdzetel in Turnhout. Vestigingen in 44 landen waarborgen een optimale technische en logistieke dienstverlening. Op deze site vindt U nieuwigheden, producten en wetenswaardigheden van de Soudal groep wereldwijd.


Soudal start 50e jubileumjaar met uitstekende cijfers

Omzetgroei in 2015 van € 65 mio tot € 630 mio met meer dan 2.400 medewerkers wereldwijd.
Soudal 2015
Soudal 2015

Soudal heeft een uitstekend 2015 achter de rug en bereikt een nieuw record in zowel omzet als nettoresultaat. Met een geconsolideerde omzetgroei van 12% zet Soudal haar sterke groeistrategie verder. Het nettoresultaat steeg in 2015 tot € 23 mio.

Soudal heeft wereldwijd intussen 54 filialen en 15 productievestigingen.

Organische groei
In 2015 steeg de totale omzet van Soudal met niet minder dan € 65 mio tot een nieuw record van € 630 mio. De laatste 5 jaar groeide Soudal met een indrukwekkende € 300 mio. Deze sterke groeicijfers zijn te danken aan de krachtdadig volgehouden groeistrategie waarbij het belangrijkste gedeelte van de groei nog steeds organisch wordt behaald. Tegenvallende resultaten in China en de Russische regio’s alsook volatiele wisselkoersen werden opgevangen door uitstekende resultaten in onder andere Europa, Amerika en het Midden-Oosten. De wereldwijde aanwezigheid in zowel het professionele segment als het particuliere kanaal zorgt voor een natuurlijke, evenwichtige groei van het bedrijf.

2016 feestjaar
Soudal viert in 2016 z’n 50e levensjaar: het bedrijf werd op 19 september 1966 als éénmanszaak door Vic Swerts opgericht en realiseerde in z’n eerste volledige jaar evenveel omzet als het huidige Soudal in 15 minuten! Voor 2016 voorziet het bedrijf de kaap van € 700 mio te ronden en zo een verdere stap te zetten om tegen 2020 € 1.0 miljard omzet te realiseren.
Soudal 50 years

Lees meer in het persbericht

Soudal geeft filiaal in Marokko een duwtje in de rug

Soudal MarokkoVanaf 24 februari 2016 neemt Soudal de volledige Soudal klantenportefeuille van haar voormalig, exclusief distributeur in Marokko over. Onlangs kondigde Soudal nog de oprichting van haar eigen, gloednieuwe filiaal in Casablanca aan.

Dit filiaal kan nu genieten van een vliegende start door de overname van dit rijk gevuld klantenbestand. Deze klanten situeren zich zowel op de lokale markt als verder op het Afrikaanse continent. Met deze overname wil Soudal haar merk in Noord-Afrika verder en sterker uitbouwen.

Lees meer in het persbericht

Soudal neemt het Zweedse Proflex AB over

Soudal ProflexSOUDAL breidt uit in Scandinavië: met ingang van 10 februari 2016 verwerft Soudal de volledige meerderheid in het Zweedse bedrijf Proflex Trading AB. Hiermee opent het bedrijf haar 54e filiaal wereldwijd.

Als exclusieve distributeur van Soudal heeft Proflex door de jaren heen een gerenommeerde plaats in de Zweedse bouwwereld verworven. Net als Soudal in Turnhout, is Proflex in Zweden actief in de professionele bouwmarkt.

In de voorbije decennia verwierf Proflex, naast de distributie van Soudal producten, tevens een goede reputatie in de verdeling van bouwproducten aan raamproducenten, complementair met het Soudal Windows System. Soudal zal deze activiteiten verder uitbouwen door de verdere implementatie van enkele bekende merken zoals Fix ALL® en Genius Gun® en enkele totaalsystemen zoals het ‘luchtdicht bouwen concept’.

Read more...

Soudal wint Golden Bridge Award

Soudal Golden Bridge Award 2015Soudal heeft de prestigieuze Golden Bridge Trade & Export Award gewonnen. Deze award wordt jaarlijks uitgereikt door de Belgisch-Luxemburgse Kamer van Koophandel voor uitstekende exportprestaties naar het Verenigd Koninkrijk.

De juryleden prezen de indrukwekkende groeicijfers van meer dan 40% in de afgelopen 3 jaar, de sterke integratie in de Britse bouwmarkt en de specifiek ontwikkelde producten voor de Engelse consument. Dit toont respect voor lokale markten en geeft blijk van een langetermijnvisie om alle nodige maatregelen voor een duurzame groei te implementeren.

Lees meer in het persbericht

Soudal Bike Range voor het onderhoud van fietsen

In nauwe samenwerking met de mecaniciens van de Lotto Soudal-wielerploeg heeft Soudal een compleet productengamma ontwikkeld voor het onderhoud van koersfietsen en mountainbikes: de Soudal Bike Range. De verpakkingen werden speciaal aangepast voor de ploeg om een optimaal gebruik van de producten te garanderen.

De producten zijn van professionele kwaliteit, zeer universeel inzetbaar, laagdrempelig in gebruik en nu ook beschikbaar voor het grote publiek.

Soudal Bike Range

De Soudal Bike Range bestaat uit 14 producten in 3 groepen:

 • De reinigingsmiddelen bestaan uit algemene en specifieke reinigingsproducten voor een complete reiniging van de fiets.
 • Goede smeermiddelen zijn voor de fietsketting onmisbaar. De 4 zeer specifieke typen zijn ontwikkeld voor verschillende weersomstandigheden waardoor de ketting altijd soepel loopt.
 • Voor de fietsliefhebber die zijn fiets wil monteren en demonteren hebben we verschillende monteerpasta’s ontwikkeld. Deze pasta’s zorgen ervoor dat bij het monteren de materialen minder hard tegen elkaar schuren en zo het materiaal langer meegaat.

Op de website www.soudal.bike vindt u alle producten van de Soudal Bike Range terug. Bij elk product staat een instructiefilmpje, gemaakt door de mecaniciens van de Lotto Soudal ploeg.

De producten van de Soudal Bike Range zijn binnenkort verkrijgbaar in de betere doe-het-zelf winkel en fietsspeciaalzaak

Website Soudal Bike Range


Soudal opent 3 nieuwe filialen in Hanoi, Bangkok en Casablanca

Soudal Vietnam Thailand MoroccoSOUDAL opent dit jaar niet minder dan drie nieuwe eigen filialen in Thailand, Vietnam en Marokko. Het openen van deze filialen past in de strategie om in alle continenten met eigen filialen en medewerkers aanwezig te zijn. Met de opening van deze drie vestigingen telt Soudal intussen wereldwijd 47 filialen.
Soudal is met de lokale productie-eenheden in India (Delhi en Chennai) en China (Shangai) reeds sterk aanwezig op de Aziatische bouwmarkt. Met de opening van een eigen filiaal in Vietnam en Thailand wil het bedrijf haar positie in deze sterk groeiende Zuid- Oost Aziatische regio met een lokale verankering versterken.

De sales- en marketingvestigingen in Hanoi (Vietnam) en Bangkok (Thailand) opereren volledig zelfstandig onder het Soudal label en tellen momenteel reeds meerdere medewerkers. Met de introductie van enkele sterke Soudal-merken zoals Fix ALL®, T-REX® en Silirub® wil het bedrijf kwalitatief sterke producten aanbieden in de sterk groeiende Aziatische bouwmarkt.

Ook in Casablanca (Marokko) opent Soudal dit najaar een eigen filiaal. Soudal gelooft immers in de economische kansen van het Afrikaanse continent en wil de professionele bouwmarkt nu al overtuigen van haar producten. Soudal is reeds enkele decennia op deze markt aanwezig via een distributeur. Het filiaal in Marokko zal in de volgende jaren een pioniersfunctie vervullen in de verdere expansie op het Afrikaanse continent.

Read more...

Fix ALL X-treme Power is het beste product van het jaar

Soudal Fix ALL X-treme Power heeft de wedstrijd "beste product van het jaar 2015 - 2016" in de categorie "lijmen en afdichting" gewonnen. De scores van de winnende producten werden gebaseerd op 5 criteria:

 • prijs-kwaliteitverhouding
 • productpresentatie
 • gebruiksvriedelijkheid
 • herhaalaankoop
 • aanbeveling
Soudal Fix ALL X-treme Power product van het jaar 2015-2016
ALL you need is ... Fix ALL

Soudal Fix ALL 2014
Soudal Fix ALL is een begrip voor elke professional en doe-het-zelver. Ontwikkeld met exclusieve SMX® technologie voldoet deze allround krachtpatser aan de noden van de gebruikers:lijmen, monteren en afdichten op alle ondergronden, in alle omstandigheden en op een gebruiks- en milieuvriendelijke manier met 1 product.


Het Fix ALL assortiment is nu vernieuwd:
 • Nieuw in de Fix ALL familie:
  Fix ALL X-treme Power voor extreme verlijming
 • Fix ALL Classic wordt Fix ALL Flexi: zelfde kwaliteit - andere naam
 • Nieuwe verpakkingen en kartonpresentatie anno 2014: duidelijker en attractiever
 • Nieuwe demo videos instore en op Youtube
 • Nieuwe website
 • Facebook pagina Fix ALL Facebook

Fix ALL X-treme Power voor EXTREME KRACHT
Fix ALL Xtreme
 • Onmiddellijk vast!
 • Zonder ondersteuning tot 400 kg/m2
Voordelen Fix ALL X-treme:
 • AANBRENGEN, AANDRUKKEN, KLAAR!
 • X-TREEM hoge aanvangshechting
 • ALLE materialen, ALLE ondergronden
 • VLOT verwerkbaar
Folder herlancering Fix ALL 2014

Consumentenfolder Fix ALL 2014

Soudal innoveert en verrast met oersterke T-REX® !

Met de lancering van de T-REX® brengt Soudal het beste van de Oertijd naar het heden : revolutionaire oerdegelijke montagelijmen, versterkt met extra vezels! Deze zorgen voor een snelle krachtopbouw en hoge eindsterkte. Boren, schroeven of spijkeren behoren voorgoed tot het verleden!
Het nieuwe assortiment bevat 3 producten, gaande van een lijm die ideaal is om decoratieve elementen te bevestigen tot een lijm om extra zware lasten te monteren. Deze 3 zijn één voor één zeer ecologisch en hebben elk hun eigen specialiteit:

T-Rex Montage Super
Ideaal voor decoratieve toepassingen binnenshuis

T-Rex Montage Direct Vast
Dé allerhoogste aanvangs-hechting beschikbaar op de markt: 300kg/m²!!

T-Rex Montage Transparent
100% transparant na droging

Website T-Rex Montage

Genius Gun: nieuw geniaal PU-schuim systeem

Een wereldprimeur in de markt van de PU schuimen … gewoonweg geniaal!

Soudal Genius Gun Regelmatige gebruikers van handschuim ondervinden vaak ongemakken zoals het tegelijkertijd moeten vasthouden van de bus en het bedienen van de adapter, de moeilijke dosering van het schuim en vooral de beperkte houdbaarheid van het schuim nadat de bus geopend is.
 
Als bedrijf dat innovatie hoog in het vaandel draagt en steeds oor heeft voor de noden in de markt, heeft Soudal de voorbije 2 jaar ijverig gewerkt aan een oplossing. En het resultaat mag er wezen; de GENIUS GUN ®… het handigste systeem voor het gebruik van manueel PU schuim is een waarheid.
 
Genius Gun is een gloednieuwe gepatenteerde spuitkop die toelaat het PU schuim exact te doseren. Bovendien ligt deze ergonomische handgreep perfect in de hand waardoor de bus met 1 hand bediend kan worden. Tenslotte laat het ingebouwde sluitsysteem toe om de bus na gebruik af te sluiten en ze tot 6 weken later te hergebruiken.
 
Soudal Genius Gun
Kortom, Genius Gun
 • ligt perfect in de hand
 • is exact te doseren
 • is eenvoudig hersluitbaar
Genius Gun, gewoonweg geniaal!
 
 
Verkrijgbaar voor zowel de professionele vakman als de doe-het-zelver.

Lees meer over de Genius Gun

Genius Gun website en demo video
 

Nieuwsbrief maart 2016

Soudal verstuurt regelmatig een digitale nieuwsbrief naar klanten en geïnteresseerden. Hieronder ziet u de recent verschenen nieuwsbrieven:
 
 
Als u ook op de hoogte wilt blijven van het nieuws van Soudal en ontwikkelingen in de markt, meld u dan hier aan voor de nieuwsbrief.

Soudal jaarverslag 2014

Soudal Annual Report 2013

De belangrijkste wereldwijde ontwikkelingen, gebeurtenissen en cijfers over 2014 kunt u lezen in het online jaarverslag.

Klik hier

Soudal is een Wereldspeler

Soudal Wereldspeler

In de zakenkrant De Tijd is er actueel een reeks over Belgische ondernemingen die zich tot wereldspelers hebben ontwikkeld. Bedrijven die het kleine België ontgroeid zijn, en voluit voor de wereldmarkt gaan. Wat is het verhaal achter hun internationaal succes?

Het 3e deel in de reeks gaat over het verhaal van Soudal.

Lees hier het artikel over Soudal

Fix ALL - Volt ReclametestEind oktober is Fix ALL in het bekende Vlaamse TV-programma VOLT onderworpen aan haar Reclametest. Het programma stuurde Kobe Ilsen letterlijk de lucht in voor hun alom bekende reclametest. Afgaande op het reclamefilmpje dat Soudal in 2014 bij de lancering van Fix ALL X-treme Power de wereld instuurde, onderzocht Kobe of het effectief mogelijk is om bakstenen op een muur te verlijmen en hier vervolgens op te klimmen. Kobe kleefde en klom omhoog, waarmee Fix ALL X-treme Power de befaamde reclametest doorstond.

Bekijk de video

CE-markering voor bouwproducten

Met ingang van 1 juli 2013 is de EU Construction Products Regulation (CPR) in werking getreden. CE-markering voor vele bouwmaterialen is van kracht in alle lidstaten van de Europese Economische Ruimte (EER) met inbegrip van Zwitserland en Turkije.
 
Voor mastieken geldt een co-existentie-periode van 1 jaar (tot 1 juli 2014).
 
Onder de CPR moet elk product dat op de markt gezet wordt, voorzien zijn van een Prestatieverklaring.
 
Soudal, als fabrikant, zal de nodige Soudal producten voorzien van de correcte CE-markering en de Prestatieverklaring opstellen, digitaal of op papier, in de taal waar het product op de markt wordt aangeboden.
 
De komende tijd zullen steeds meer Prestatieverklaringen van onze CE-gemarkeerde producten op de website geplaatst worden. Deze zijn dan te downloaden van de betreffende productpagina's.
 
 

Soudal Window System: website

Luchtdichte raamaansluitingen? Roep koudebruggen een halt toe!
Aanzienlijke verlaging van het E-peil? SWS biedt uitkomst!

De nieuwe SWS website geeft voor de professional (maar ook voor de particulier) via uitgebreide beschrijvingen en foto's veel informatie over

 • De Europese eisen omtrent energiezuinig bouwen (E-peil en K-peil)
 • De invloed van raamaansluitingen op deze normen qua luchtdichtheid en bouwknopen (koudebruggen)
 • Soudal Window System als officieel geteste professionele oplossing voor raamaansluitingen
 • Handleiding voor de installatie van ramen met het Soudal Window System
 • De producten van het Soudal Window System voor zowel de installatie van het schrijnwerk als de afwerking van de SWS-installatie
 • Downloads: inbouwdetails, bestekteksten, technische fiches, folders, certificaten en testrapporten
 • Demofim
 • SWS realisaties/referenties

Soudal Window System.
Het professionele venster-'aansluitsysteem'.
SWS is een combinatie van meerdere producten die de afdichting verzorgen tussen schrijnwerk en metselwerk.


Ga naar de SWS Website

Sitemap

Klik hier voor de Sitemap.