luchtdicht maken

Soudal oplossingen voor luchtdicht maken

Luchtdicht bouwen voorkomt ongecontroleerde en ongewenste luchtstromingen (in- en exfiltratie), die leiden tot warmte- en energieverliezen. Het houdt de verwarmde binnenlucht binnen en de (koude) buitenlucht buiten. Luchtdichtheid zorgt zo voor energiebesparing, een gezonder binnenklimaat en een hoger thermisch en akoestisch comfort. Bovendien is een luchtdichte bouwschil noodzakelijk voor de optimale werking van de isolatielaag en het ventilatiesysteem.

sws inside tape

Luchtdicht bouwen met tapes

Vensterfolies worden reeds jaren gebruikt voor de luchtdichte afdichting rondom ramen en deuren. Het Soudal assortiment bestaat uit verschillende varianten: SWS Inside Tape voor binnentoepassingen of SWS Outside Tape voor buitentoepassingen, met butylstrip of volvlaksklevend. De nieuwste generatie SWS Vario Extra tape heeft een variabele Sd-waarde en kan zowel voor binnen- als buitentoepassingen gebruikt worden.

vloeibare membranen

Luchtdicht maken met vloeibare membranen

Voor binnentoepassingen met hoge luchtdichtheidseisen bieden de passiefhuis gecertificeerde vloeibare membranen, Soudatight LQ en SP, uitstekende oplossingen. Soudatight LQ (Liquid) en Soudatight SP (Sprayable) kunnen zeer gemakkelijk en snel aangebracht worden. Na droging, vormen ze volledig naadloze en elastische membranen die de ondergrond perfect volgen, wat een uitstekende luchtdichtheid garandeert. Soudatight LQ en SP kunnen oppervlakken, raam-, vloer-, wand-, plafond- en dakaansluitingen lucht- en dampdicht afwerken. Daarnaast kan Soudatight LQ ook doorvoeren luchtdicht afwerken. Soudatight Hybrid is de hybride versie van Soudatight en kan zowel voor binnen- als buitentoepassingen gebruikt worden. Naast het luchtdicht maken van de bouwschil, beschermt het een gebouw ook van weersinvloeden. Soudatight Hybrid kan aangebracht worden op doorvoeren, aansluitingen en oppervlakken.